Onderhoud

Hoe u uw wolproducten in topvorm kunt houden

WOOLWARMERS WOLLEN SLOFFEN

Wij adviseren u om uw Woolwarmers sloffen niet te wassen in de wasmachine. De sloffen komen er niet mooier uit komen te zien na een wasbeurt aangezien de wol meestal gaat krimpen bij het wassen in de wasmachine en de leren zool bij het opdrogen hard wordt en na verloop van tijd gaat scheuren.

Mocht er een vlek in de wol zitten dan kunt u dit dmv een handwas reinigen; u kunt een teiltje vullen met lauwwarm water. Voeg een wolwasmiddel toe en druk het gedeelte waar de vlek zit even onder. Laat de wol niet te lang in het water. Haal de sloffen er weer uit en laat het even uitlekken. Vooral niet wringen, dan gaat de stof vervilten. Zorg er wel voor dat de leren zolen droog blijven!

WOOLWARMERS WOLLEN VESTEN & JASSEN

Net als bij de wollen sloffen geldt: Mocht er een vlek in de wol zitten dan kunt u dit dmv een handwas reinigen; u kunt een teiltje vullen met lauwwarm water. Voeg een wolwasmiddel toe en druk het gedeelte waar de vlek zit even onder. Laat de wol niet te lang in het water. Haal het vest of de jas er weer uit en laat het even uitlekken. Vooral niet wringen, dan gaat de stof vervilten.

WOOLWARMERS KINDERVESTEN, HANDSCHOENEN, WANTEN & MUTSEN

De bovengenoemde Woolwarmers producten zijn gemaakt van een schapenvacht. Het schapenvacht is van wol en de huid van leer.

Suede: 
Suede is een materiaal dat gevoelig is voor vuil en vocht. Behandel uw Woolwarmers Suède producten  voor gebruik met een waterproof spray. De spray impregneert, onderhoudt en maakt suède water- en vuilafstotend.

Woolwarmers suède producten kunnen met een vochtige doek worden schoongemaakt en verder worden onderhouden met een speciale suède borstel. Deze borstel heeft 2 zijden: een ruwe kant om vlekken te verwijderen en een zachte kant om de typische eigenschappen van suède op te lichten.

Glad leer:

Net als bij Suede is het belangrijk om uw Woolwarmers glad leren producten voor gebruik te behandelen met een waterproof spray. De spray impregneert, onderhoudt en maakt het leer water- en vuilafstotend.

Mochten uw glad leren Woolwarmers producten nat zijn geworden dan is het belangrijk deze eerst goed  te laten drogen, doet dit niet in de zon of op een warmtebron. Vervolgens kunt u met een borstel het aanwezige vuil verwijderen. Daarna met ledervet behandelen, goed laten intrekken en uitpoetsen met een droge, zachte doek of uitpoetsborstel.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0